Mening van Frank en toespraken

Werkbezoek Bataljon 2A (02/09/2020)

In minder feestelijke omstandigheden dan gewoonlijk ontving de stad ook dit jaar een delegatie van het Bataljon Artillerie 2A op een symbolische locatie: het Paradeplein met de vroegere kazerne en de beroemde kadettenschool. De gelegenheid werd gebruikt om de nieuwe mascotte Modest XII voor te stellen en het bataljon een erebrigadier te laten benoemen, onze medewerkster protocol Marijn Van Mol. Tenslotte werden de jarenlange banden tussen het bataljon en de stad herbevestigd door een vernieuwd samenwerkingsakkoord. Zoals steeds kijken wij met voldoening uit naar een verderzetting van onze goede relaties!

Lees er meer over in mijn toespraak!


Bezoek minister Matthias Diependaele aan het Begijnhof en de Grote Kerk (17/08/2020)

Vandaag mocht ik Minister Matthias Diependaele ontvangen op het stadhuis voor een werkbezoek aan het Begijnhof en de Grote Kerk. De Minister bezocht een al gerestaureerd huisje, één nog te restaureren pand en ontving alle uitleg over de verschillende fases van de gehele restauratie van de meer dan 50 woningen op het begijnhof, en de heraanleg van de wegen en de voetpaden. Hij ontving meer toelichting over de inrichting van een bezoekersontvangst, een klein koffie- en theehuisje, nieuwe huisvesting voor de kantkringen en een hotelappartement. Alles zal rond zijn in 2025.

En om dat mogelijk te maken ondertekende de Minister op het stadhuis het Ministerieel Besluit met de toezegging van de tweede schijf van de toegekende subsidies! Belangrijke handtekening voor Lier natuurlijk. Mijn oprechte dank hiervoor aan Matthias zodat ons prachtig Begijnhof binnenkort weer zal schitteren en een bijkomende troef zal zijn voor het toerisme.

Lees hier mijn toespraak bij de ondertekening!


Persbericht politie Lier : drugsvangst (11/4/2020)

Ook in corona-tijden werkt onze politie aan de “gewone“ prioriteiten.

Op 07/04/2020 werd in het kader van de covid-19 toezichten op de ring R16 te Lier een voertuig en bestuurder gecontroleerd. Naar aanleiding van een canabisgeur werd het voertuig verder gecontroleerd en troffen onze politiediensten 35 gram Cannabis, 5 xtc-tabletten en een steekwapen aan.

Tijdens een huiszoeking op zijn verblijfadres werden nog een hoeveelheid verdovende middelen en twee verboden wapens aangetroffen. De man blijft ter beschikking van het parket Mechelen en het verder onderzoek zal door de Lierse politie gebeuren. 


Bedankt alerte politie!


Handbogenhof Eerstesteenlegging (22/02/2020)

Na veelvuldig overleg met en participatie van de buurt werd zaterdag de officiële start gegeven voor de aanleg voor het Handbogenhof. Dit nieuwe woonproject aan de middeleeuwse Sint-Sebastiaans handbooggilde aan de Kanunnik Davidlaan voorziet 82 appartementen met respect voor onze historische binnenstad. Het verheugde mij om de eerste steen te leggen van dit mooie project!

Lees meer over het Handbogenhof in mijn toespraak.


Nieuwjaarsreceptie N-VA Lier & Koningshooikt (24/01/2020)

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Lier & Koningshooikt zette ik enkele kernpunten van het meerjarenplan in de kijker vooraleer het woord door te geven aan onze speciale genodigde: Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, Matthias Diependaele. Voorzitter Toon Vaessens bedankte nog meer dan terecht ondervoorzitter Piet De Zaeger voor de voorbije drie jaar de fakkel te hebben overgenomen als afdelingsvoorzitter.

Onze partijleden en -sympathisanten waren weer in groten getale aanwezig. De N-VA in Lier en Koningshooikt is dan ook springlevend en vol energie om het meerjarenplan uit te voeren!

Lees hier mijn toespraak.


Nieuwjaarsreceptie Koningshooikt 2020 (19/01/2020)

In Koningshooikt vindt ook al jaren een gezellige nieuwjaarsreceptie plaats met en voor alle Hooiktenaren. Ik uitte er mijn beste wensen en lichtte de meerjarenplanning toe met extra focus op het dorp.

Lees er meer over in mijn toespraak!


Nieuwjaarsreceptie VIPs stad Lier 2020 (14/01/2020)

Ook de vertegenwoordigers van alle geledingen uit de Lierse maatschappij werden naar goede gewoonte ontvangen op het stadhuis. Het stadsbestuur ziet hen als vaste partner bij het voeren van het beleid en blijft openstaan voor suggesties en voorstellen ten voordele van onze stad en haar inwoners.

Lees hier mijn toespraak!


Nieuwjaarsreceptie stad Lier 2020 (05/01/2020)

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie van de stad Lier had ik het plezier talloze stadsgenoten te kunnen ontvangen en toespreken. Weerom een geslaagde traditie die we blijven voortzetten!


Tentoonstelling Sonnie Melerowitz (december 2019)

Nog tot dinsdag 24 december is de nieuwe tentoonstelling "Emotie" van Sonnie Merelowitz te bezoeken in Lier, Antwerpsesteenweg 131. Voor de opening ervan gaf ik deze toespraak.


60 jaar Koninklijke Lierse Persbond (03/12/2019)

Zopas presenteerde de Lierse Persbond zijn boek “60 jaar Lierse persbond” op het stadhuis. Als voormalig lid van die vereniging en aanwezig bij de vergadering van de heropstanding in 1974 namens De Omroeper (toen een 14-daags blad dat te koop was in de krantenwinkels), ook een mooi moment voor mijzelf. Proficiat aan de Lierse Persbond!

Lees erover in mijn toespraak.


11 November toespraak (11/11/2019)

Ter herinnering van het einde van de Eerste Wereldoorlog staat de datum 11 november centraal. Na 4 lange jaren eindigde de "Groote Oorlog" officieel met de Wapenstilstand van deze dag, nu 101 jaar geleden. De gedachte "nooit meer oorlog" blijft na een eeuw nog steeds actueel. Mijn visie vind je in mijn toespraak terug.


Opening Sporthal Stadspark (06/11/2019)

Gisteren mocht ik de nieuwe sporthal “Stadspark” officieel openen. Eerder een sportPALEIS! Schitterende realisatie, met alle moderne snufjes en compleet uitgerust, waar de Lierse balsportbeoefenaars met volle teugen van zullen kunnen genieten. Sportief Lier heeft er weer een pronkstuk bij!

Lees hier mijn toespraak!


Opening vaardigheidscentrum SAL (23/10/2019)

Zopas mocht ik het nieuwe Vaardigheidscentrum van het SAL, de Lierse Verpleegsterschool, openen. Hier kunnen de leerlingen de geleerde theorie omzetten in praktische toepassingen zodat ze perfect voorbereid kunnen overstappen naar de realiteit van het beroepsleven. Ongetwijfeld zal hun opleiding hierdoor op een hoger niveau getild worden en zal dit een aantrekkingspool zijn voor extra leerlingen. Proficiat aan de Verpleegsterschool!

Mijn toespraak kan je hier nalezen. 


Uitreiking Zimmerprijzen 2019 (04/10/2019)

Het was me weer een waar genoegen om de uitreiking van de Zimmerprijzen bij te wonen en een inleidend woordje te zeggen. Het Zimmertorencomité blijft namelijk één van onze belangrijkste ambassadeurs, specifiek voor het aanmoedigen van jongeren om zich te ontwikkelen in de richting van techniek, technologie en wetenschappen!

Lees meer over deze boeiende gebeurtenis in mijn toespraak!


Opening 't Spui (28/09/2019)

Op zaterdag 28 september 2019 mocht ik de nieuwe gymzaal en danslokalen 't Spui plechtig inhuldigen. Het gaat om een ruime, modern uitgeruste hal, aangepast aan de huidige eisen. Deze grote realisatie kon maar tot stand komen dankzij de samenwerking tussen de stad, het Gemeenschapsonderwijs, de Vlaamse minister van Sport, beide grote gymclubs Lyra en Lierse en de SAMWD. Zowel inhoudelijk als financieel deed iedereen zijn duit in het zakje, een mooie uiting van intense participatie van alle belanghebbende partners. Ik wens alle sporters en dansers veel succes en plezier toe met het verdere gebruik van 't Spui!


Netedag (22/09/2019)

Lier was voorbije zondag het centrale punt voor de organisatie van de Netedag. Op deze dag werd er kennis gemaakt met verschillende projecten die in de vallei van de Kleine Nete lopende zijn, waaronder bijvoorbeeld Landschapspark Pallieterland. Het werd een boeiende, leerrijke dag. Samen met gouverneur Cathy Berx en bestendig afgevaardigde Jan De Haes mocht ik het prachtige nieuwe speelbos inhuldigen. Lees er meer over in mijn toespraak!


Toespraak nieuwe inwoners (22/09/2019)

Naar goede gewoonte heeft het stadsbestuur opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor de nieuwe Lierenaars, met de bedoeling om elkaar en onze stad beter te leren kennen.

Als burgemeester heb ik de nieuwe schapenkoppen verwelkomt met een korte toespraak. Je kan mijn hele speech hier nalezen.


Opening nieuwe lokalen VTI (28/08/2019)

Gisteren mocht ik de nieuwe flexlokalen en ontspanningsruimte openen in het VTI. Ze spelen in op de nieuwe pedagogische aanpak van de school. Bedoeling is de motivatie van de leerlingen te verhogen en hun slaagkansen te vergroten. Hopelijk helpt dit mee aan de daling van het aantal niet-gekwalificeerde schoolverlaters, dat in Lier nog altijd te hoog ligt ondanks alle al geleverde inspanningen. 

Lees hier mijn toespraak.


Toespraak 21 juli 2019

Lees hier mijn toespraak van 21 juli.


Toespraak 11 juli 2019

Vandaag viert Vlaanderen 11 juli, onze Vlaamse nationale feestdag. In mijn toespraak geef ik mijn visie over waar wij met Vlaanderen naartoe moeten om er een welvarend land van te (blijven) maken. Bijgevoegd de tekst van mijn toespraak


Wake aanslagen Sri-Lanka (06/05/2019)

De moorddadige aanslag in Sri-Lanka heeft ons andermaal gedwongen tot een wake voor de vele onschuldige slachtoffers.  Het stadsbestuur wenste deze zoveelste misdaad tegen onschuldige slachtoffers niet ongemerkt te laten voorbijgaan. Bijgevoegd de tekst van mijn korte toespraak.


Medailleparade (03/04/2019)

Vandaag de dag worden onze militairen ingezet voor vredesoperaties in het buitenland en voor bewakings-en beveiligingsoperaties in eigen land. Het gaat om humanitaire opdrachten met het oog op het verhinderen van gewapende conflicten, het vermijden van slachtoffers van gevechten, en het beveiligen van onze burgers tegen aanslagen. De Stad Lier, peterstad van het Bataljon, wil diegenen die zich hiervoor hebben ingezet, feliciteren, danken en medailles uitreiken om uiting te geven aan onze erkentelijkheid voor hun optreden. 

Ik sprak de aanwezige toeschouwers en militairen kort toe.


Cultuurprijs 2018 (27/03/2019)

De jaarlijkse toekenning door de Koepel van de Prijzen voor Cultuur is een belangrijke gebeurtenis. Opnieuw werden er zeer waardevolle voorstellen ingediend om mee te dingen naar de jaarlijkse cultuurprijzen. Verdiende winnaars waren dit jaar Lydia Verbeeck (Lifetime Achievement Award) en Door Van Boeckel (Cultuurprijs).

Lees hier mijn toespraak.


Toespraak nieuwe inwoners (24/03/2019)

De burgemeester gaf een toespraak voor de nieuwe inwoners:

"Zondag mocht ik weer vele nieuwe Lierenaars officieel ontvangen en hen benoemen tot Schapenkoppen: het ging om niet minder dan 161 personen! Ze genoten met volle teugen van de ontvangst, het ontbijt en de gekozen attractie: bezoek museum, begijnhof ,t oren Grote Kerk of boottocht op de Nete als groot succesnummer. Fantastisch dat zoveel mensen naar Lier willen komen wonen: het zal hier dan toch goed zijn!"


Stille wake (21/03/2019)

Op het Paradeplein, aan de stadskantoren, werd donderdag een stille wake gehouden in het kader van de dag tegen discriminatie en racisme. Jammer genoeg nog steeds actueel, gezien de recente gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en Utrecht, Nederland. Respect voor mekaars mening. Aanvaarden van mekaars verschillen. Geen discriminatie, geen onverdraagzaamheid, geen onderscheid omwille van geslacht, ras, geaardheid of godsdienst. Dat is de basis van harmonieus samenleven en daar moeten we ons samen voor inzetten.

Lees hier mijn korte toespraak.


Receptie stad voor Lierse vrijwilligers (02/03/2019)

Ook aan het einde van de Week van de Vrijwilliger nam het stadsbestuur de tijd om de vele vrijwilligers te bedanken, ditmaal in Lier. Met veel inzet en enthousiasme zetten zij zich onbezoldigd, uit vrije wil en in hun vrije tijd in voor goede doelen, de buurt, welzijn, sport, of vele andere sociale activiteiten. Lees mijn toespraak hier.


Toespraak vrijwilligers Dorpsraad Koningshooikt (24/02/2019)

Zaterdag werd de start gegeven van de Week van de Vrijwilliger 2019. Samen met de Dorpsraad Koningshooikt bedankte ik zondag in naam van het Stadsbestuur en in persoonlijke naam alle vrijwilligers voor het onbaatzuchtige gepresteerde werk van het afgelopen jaar! Lees mijn toespraak hier.


Opening Materniteit H.-Hartziekenhuis (23/02/2019)

Voorbije zaterdag keerde ik terug naar een plaats waar ik een aantal jaar geleden ook was, samen met mijn moeder toen ze mij daar op de wereld had gezet. Deze keer was ik er weliswaar om de opening van de dienst Materniteit in het H.-Hartziekenhuis te vieren en er een woordje te zeggen.


Ik feliciteer de directie, het personeel en al wie heeft meegewerkt aan deze schitterende realisatie en hoop dat er nog veel gezonde schone kindjes mogen geboren worden!


Toespraak nieuwjaarsreceptie Koningshooikt

Sinds enkele jaren is het  traditie dat het stadsbestuur in januari de Hooiktenaren uitnodigt op een ontvangst  om de start van het nieuwe jaar samen gezellig en positief in te zetten. De interesse blijft dan ook groot! Lees hier mijn toespraak op deze receptie.

 

Toespraak nieuwjaarsreceptie N-VA Lier & Koningshooikt

Voor de leden en verzamelde pers op onze nieuwjaarsreceptie had afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger twee keer groot nieuws in petto. Ik benadrukte dan weer hoe sterk de N-VA in Lier staat en hoe dat zich vertaald heeft in het bestuursakkoord voor de volgende zes jaar! Lees mijn toespraak hier.

 

Toespraak nieuwjaarsreceptie Stad Lier voor Organisaties (17/1/2019)

Ook de grote Lierse organisaties werden ontvangen door het stadsbestuur om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Mijn toespraak vind je hier terug!

 

Toespraak nieuwjaarsreceptie Stad Lier (6/1/2019)

Zondag was het de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van stad Lier, die zoals steeds doorgaat op de Grote Markt. Ik heb in een toespraak mijn nieuwjaarswensen uitgesproken naar alle inwoners van onze mooie stad. Benieuwd? Je vindt de hele tekst hier terug.

 

Toespraak installatievergadering gemeenteraad & OCMW-raad (4/1/2019)

Tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad & OCMW-raad op 4 januari heb ik als burgemeester even het woord genomen. Je kan mijn hele toespraak hier nalezen.

 

Eedaflegging nieuwe legislatuur (24/12/2018)

Maandag 24/12/2018 mocht ik in handen van de provinciegouverneur Cathy Berx opnieuw de eed afleggen als burgemeester van Lier. Als je wil weten wat dit precies voor mij betekent, dan kan je dat hier lezen.

 

Toespraak laatste gemeenteraadsvergadering lopende legislatuur (17/12/2018)

maandag 17/12 was het de laatste gemeenteraad van deze legislatuur. Ik heb een korte toespraak gehouden aan het einde van de gemeenteraadszitting. Deze kan je hier nalezen!

 

Toespraak nieuwe inwoners (07/10/2018)

Voorbije zondag sprak ik naar goede gewoonte een grote groep nieuwe Schapekoppen toe. Lees deze toespraak hier!

 

Toespraak Zimmerprijzen 2018 (05/10/2018)

Als burgemeester van de stad Lier is het voor mij telkens weer een eer en een bijzonder genoegen om de ondertussen traditioneel geworden uitreiking van de Zimmerprijzen bij te wonen en op verzoek van de voorzitter een woordje te zeggen. Lees mijn toespraak hier!

 

Opening stadsmuseum (28/09/2018)

Eindelijk is het zover: de opening van het stadsmuseum! Als fiere burgemeester nam ik het woord:

"Deze vrijdagavond mocht ik mee de start geven van ons vernieuwd stadsmuseum.  Met onze mammoet, met het overzicht van onze geschiedenis, onze grote Lierse figuren schrijvers, schilders, musici, voetballers, onze  - soms verborgen – specialiteiten, die alles samen ons eigenheid en onze Lierse ziel vormen, krijgen we nu een totaalbeeld van wat wij te bieden hebben.  Het interactieve karakter van het museum zal zeker een extra aantrekkingspool vormen voor ons schoon Lier. Aan allen die hebben meegewerkt aan dit museum van de Lierenaars voor de Lierenaars, mijn oprechte dank.  Weer ben ik een tevreden en fiere burgemeester."

Lees meer in de toespraak!

 

Tuinfeest N-VA 2018 (08/09/2018)

Ons jaarlijks tuinfeest ter afsluiting van de zomer was weer een gezellige gelegenheid. Dit jaar stond het feest uiteraard ook een beetje in het teken van de verkiezingen van 14 oktober! In mijn toespraak blikte ik terug op de voorbije 6 jaar en kijk ik hoopvol tegemoet naar de uitslag! Lees hem hier!

 

Toespraak Proost Lierse (06/09/2018)

Op deze donderdag mocht ik de aftrap geven op de VIP-wedstrijd van Proost Lierse, onze eerstklasser in het zaalvoetbal. Ik gaf er toelichting bij de inspanningen die de Stad levert voor de sport in Lier. Daarover lees je meer in mijn toespraak!

 

Toespraak 21 juli (21/07/2018)

In mijn jaarlijkse toespraak voor 21 juli riep ik op tot openheid en gastvrijheid, maar evengoed tot de blijvende verdediging van onze Westerse democratische waarden. Lees hem hier.

 

Toespraak 11 juli - 'Feest van de Vlaamse Gemeenschap' (06/07/2018)

Gisteren hielden we in Lier al een receptie voor de Vlaamse Feestdag. Ter ere hiervan hield ik deze toespraak.

De gelegenheidstoespraak werd dit jaar gehouden door Rik Van Cauwelaert, de bekende politieke journalist die in 2015 nog het ereteken van de 'Orde van de Vlaamse Leeuw' heeft ontvangen.

 

Eerste spade in de grond voor sporthal Atheneum (11/06/2018)

Vandaag namen wij de start voor de bouw van de derde sporthal in onze stad met de eerste spade in de grond. De nieuwe sporthal wordt aangelegd in overleg met vertegenwoordigers van het GO!, het stadsbestuur, de sportraad, het beheersorgaan en de sportverenigingen en de directie van het Atheneum. Voor elk wat wils dus: overdag staat de accommodatie ter beschikking van de leerlingen, 's avonds en in het weekend van de sportverenigingen. Lees er alles over in mijn toespraak!

 

Tourbus N-VA in Lier te gast (03/06/2018)

Dit weekend heeft N-VA Lier & Koningshooikt een grote delegatie Antwerpse top-N-VA'ers mogen ontvangen in onze mooie stad. Het werd een leuke namiddagactiviteit met Citygolf en nadien gezellig iets fris drinken op de Grote Markt. Onze voorzitter Piet De Zaeger deed het welkomstwoord!

 

Mariale Kinderprocessie 03/06/2018

De Begijnhofprocessie was weer een grandioos succes. Frank aan het woord: "Veel kinderen, mooi weer en veel kijklustigen. Ook deze processie zit duidelijk in de lift! En nadien een lekkere haring gaan smullen bij onze Moedige Bootvissers. En om de mooie zondag te besluiten: seffens de N-VA bus met Bart De Wever, ministers Homans, Van Overtveldt en Muyters en de Antwerpse parlementairen gaan ontvangen op de Gasthuisvest voor een wandeling door Lier. Gezelliger kan niet!"

 

Opening dienstencentrum "Het Schoppeke" 31/05/2018

Donderdagavond opende Frank samen met voorzitter OCMW het nieuwe dienstencentrum 't Schoppeke. Frank was vol lof: "Prachtig, ruim en luchtig, met vele ontspanningsmogelijkheden voor de bezoekers, midden in het centrum en dicht bij de vesten, de markt, de terrasjes. Er is ook busverbinding tussen alle dienstencentra van Lier en Hooikt zodat iedereen van alles kan genieten. En gekoppeld met prachtige sociale appartementen van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting: op en top samenwerking tussen Stad, OCMW en LMH!"

 

Opening 52ste lentesalon Raymond de la Haye kring 09/05/2018

Voorbije woensdag heb ik het 52° Lentesalon van de Raymond de la Haye kring mogen openen. Opnieuw was het een meer dan interessante tentoonstelling met een rijke en gevarieerde oogst aan schilderwerken van de leden.  Bovendien werd de afdeling 'Dichtkunst' in de kijker gezet en mag de Kring zich verheugen in 2 nieuwe leden-fotografen. De toekomst is verzekerd!

Lees er meer over in mijn toespraak!

 

Viering 109de verjaardag Julia Van Hool 07/05/2018

Vorige week ben ik 2 heel kranige oudjes mogen gaan gelukwensen in het Zwartzusters. Een 109-jarige en een 103-jarige! Onze 109-jarige Julia Van Hool is de oudste van Lier en de Provincie Antwerpen, de 6° oudste van Vlaanderen en de 9° oudste in België. Onze 103-jarige Laura Janssens had bezoek van haar 106-jarige oudere zuster! Sterke vrouwen en goede grond in Lier. Proficiat dames, en tot volgend jaar!

 

Jobbeurs 08/05/2018

Op deze mooie dinsdag heb ik de 3de jobbeurs voor lager- en middelgeschoolde jongeren geopend. Meer dan 32 standhouders waren aanwezig, veel jongeren kwamen al kijken en zoeken naar een aangepaste job. De werkloosheidscijfers zijn de laatste maanden in Lier spectaculair gedaald:we scoren veel beter dan het arrondissement Mechelen, de Provincie Antwerpen en Vlaanderen. Initiatieven zoals dit kunnen de cijfers alleen maar verbeteren. Goed bezig in Lier!

Lees zeker ook mijn toespraak!

 

Bib voor iedereen 19/04/2018

Bibliotheken functioneren als centrum voor kennisopslag en –overdracht, voor ontspanning en verrijking, maar ook als sociaal en cultureel bindmiddel voor de hele bevolking. Om die stelling kracht bij te zetten besliste het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 5 februari reeds om het Bibliotheekcharter te ondertekenen. Op 19 april was het eindelijk zover!

Lees hier waarom bibliotheken volgens mij moeten blijven bestaan!

 

Vlaamse Houtproef

De 6de editie van de Vlaamse Houtproef was weer een groot succes! Leerlingen uit het 4de jaar TSO, BSO en BuSo kunnen zich er met elkaar meten in een grote wedstrijd houtbewerking! Lees er alles over in mijn toespraak.

 

Cultuurprijzen 2017

De Lierse burgers tonen een grote betrokkenheid met de culturele sector in onze stad. Jaarlijks worden door de stad Lier dan ook de cultuurprijzen uitgereikt. De verdiende winnaar van 2017 is dj-producer Robert Falcon!

Lees er meer over in mijn toespraak!

 

Dag van de Zorg 18/03/2018

Zondag was de Dag van de Zorg. Het Heilig Hart Ziekenhuis te Lier hield in het kader daarvan een opendeurdag. Een prima initiatief om het grote publiek te laten kennismaken met wat er zoal achter de schermen van een ziekenhuis gebeurt. Bedankt aan de directie en staf van het ziekenhuis en alle zorgverleners in het algemeen voor jullie dagelijkse inzet voor het welzijn van uw medemens!

Lees hier mijn toespraak.

 

Herdenking Ernest Van der Hallen 17/03/2018

Deze zaterdag werd gewaardeerd schrijver en belangrijk Vlaams studentenleider Ernest Van der Hallen herdacht, 70 jaar na zijn overlijden. Ik hield er deze toespraak.

 

Toespraak Thomas More 14/03/2018

Als afsluiter van het derde luik van de internationale Thomas More-Werk in Vlaanderen mocht ik de meer dan 200 deelnemers uit 42 landen ontvangen op het stadhuis. Hun wandeling door Lier in de namiddag maakte hen allemaal heel enthousiaste fans van de schoonheid van Lierke Plezierke! Lees hier mijn toespraak!

 

Jobbeurs JCI 14/03/2018

Andermaal nam JCI (Junior Chamber International) het schitterende initiatief om een jobbeurs te organiseren.  Op deze wederom erg succesvolle editie had ik het genoeg de aanwezigen toe te spreken! Samengevat: De werkloosheidscijfers voor Lier zijn ronduit schitterend! De daling is spectaculair en is veel groter dan in het arrondissement Mechelen, de provincie Antwerpen en Vlaanderen! Laat ons samen, privé en overheid, de inspanningen verder zetten!

 

Ontvangst Erasmus 13/03/2018

Het stadhuis was op deze dinsdag het toneel van een internationale bijeenkomst: het Erasmus-uitwisselingsprogramma. Het bezoek van een grote delegatie internationale studenten zet Lier extra op de Europese kaart. Ik verwelkomde hen met volgende toespraak.

 

Internationale kapperswedstrijd 12/03/2018

Aan het begin van wat een internationale week in Lier belooft te zijn, kregen kappersstudenten uit Den Bosch, Westerlo en Lier de kans om hun haartooikunsten te tonen in een heuse internationale kapperswedstrijd! Lees mijn toespraak hier.

 

Toespraak vrijwilligers Stad en OCMW 2018

Vrijdag 10 maart sloten we de week van de Vrijwilliger af met een receptie voor meer dan 400 vrijwilligers in het Stadhuis. In mijn toespraak bedankte ik hen uitgebreid voor hun belangeloze inzet!

 

Investeringen Politie Lier 06/03/2018

Onze Politie investeert weer fors in nieuw moderne apparatuur. De moderne technieken moeten van kortbij opgevolgd en toegepast worden om een efficiënte werking te kunnen garanderen. Er komt een mobiele digitale camera die veel meer mogelijkheden heeft, er komen nieuwe voertuigen en electrische fietsen en een scooter, de informatica zal nog beter beveiligd worden, interventiediensten zullen ter plaatse al een P.V kunnen opstellen…. Veiligheid, orde en rust behoren  niet alleen  tot mijn bevoegheden, het zijn ook mijn prioriteiten.  Met deze nieuwe investeringen kan onze Politie sneller, beter optreden om de veiligheid in Lier nog te verbeteren in het voordeel van de inwoners, en om daar waar nodig sanctionerend op te treden.

Het persbericht van de politie vind je hier!

 

Inhuldiging "de Schaepenkop" 20/02/2018

De Lierenaars zijn al eeuwenlang gekend als de "Schapekoppen". Deze bijnaam kregen we natuurlijk omwille van de historische keuze voor een schapenmarkt in plaats van een universiteit. Er is één vereniging die het voortouw nam in het benadrukken van deze geschiedenis: de Sociëteit van de Schaepshoofden. Hun recentste bijdrage is een bronzen beeld, "de Schaepenkop", dat ik vorige week mocht onthullen!

Meer weten? Lees mijn toespraak hier!

 

Verdediging Overheidsorganisatie van het Jaar 2018

Stad & OCMW Lier zijn al even in de running voor de prijs van Overheidsorganisatie van het Jaar 2018 in de categorie "Lokaal". Deze prijs wordt uitgereikt door EY op 6 maart 2018. Samen met secretaris Katleen Janssens ging Frank de verwezenlijkingen van Stad & OCMW Lier voorstellen voor de jury.

Frank lichtte achteraf kort toe: "Pas terug van de presentatie over Lier en onze verdediging van ons dossier voor een uitgebreide jury in de wedstrijd voor de Overheidsorganisatie 2018. Lier zit bij de 3 laatste laureaten, en wij duimen natuurlijk voor het hoogste schavotje, goud dus ! De secretaris en ikzelf hebben ons beste beentje voorgezet om ook deze prijs te winnen. Op 6 maart kennen we de uitslag."

Wij duimen in ieder geval mee! Meer info over de uitreiking vindt u hier.

 

Inhuldiging beeld Hugo Verheyen

Eens te meer is bewezen dat onder de Lierenaars zich grote culturele talenten bevinden. Beeldhouwer Hugo Verheyen is daarvan niet de minste: hij genoot reeds uitgebreide nationale en internationale erkenning. Ik had de voorbije zaterdag het genoegen om zijn beeldhouwwerk "Ingesloten Krachten" in te huldigen.

Lees er meer over in mijn toespraak!

 

Model Europees Parlement op bezoek in Lier 25-29/01/2018

Heel het voorbije weekend was Lier een beetje hoofdstad van de Europese jeugd. Donderdag ontving schepen Rik Verwaest reeds een delegatie van meer dan honderd geëngageerde Europese jongeren voor het Model Europees Parlement. Vrijdag kon ik vervolgens met veel plezier deze grote groep politici in spe toespreken. Ik hoop dat het voor hen een leerrijke ervaring was en dat ze hopelijk ooit nog eens terugkeren naar onze mooie culturele stad Lier!

Mijn toespraak vind je hier.

 

Nieuwjaarsbijeenkomst Koningshooikt 21/01/2018

Zondag was ik op de Laag voor de Nieuwjaarsbijeenkomst met het stadsbestuur in Koningshooikt. Er was een grote opkomst en het was enorm gezellig, een teken dat we dit elk jaar zeker moeten en zullen blijven doen! Ook aan alle Hooiktenaars nog een gezond, veilig, succesvol en gelukkig 2018!

Lees mijn toespraak hier!

 

Opening lustrumvoorstelling vijf jaar FEGO 20/01/2018

Zaterdag het voorbije weekend vierde FEGO haar vijfjarig bestaan in het Vleeshuis. We konden er weer genieten van schitterende foto's van hoogstaande kwaliteit en een grote verscheidenheid. Ik had het grote genoegen deze lustrumvoorstelling te openen! Lees er alles over in mijn toespraak.

 

Receptie vertegenwoordigers van de Lierse organisaties 18/01/2018

Het stadsbestuur ontving ook de vertegenwoordigers uit onze Lierse gemeenschap op de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Lees hier mijn toespraak!

 

Toespraak Nieuwjaar N-VA Lier & Koningshooikt 12/01/2018

In de categorie "nieuwjaarsrecepties" kan natuurlijk die van N-VA Lier & Koningshooikt niet ontbreken! Het gaat goed met onze lokale afdeling, dat was te zien aan de grote opkomst. Ik had het genoegen om mijn partijgenoten toe te spreken en mijn beste nieuwjaarswensen over te brengen. Deze toespraak vind je hier!

Ook onze voorzitter Piet De Zaeger nam er het woord. Zijn toespraak lees je hier.

 

Toespraak Nieuwjaar Personeel 12/01/2018

Naast nieuwjaarswensen aan de bevolking had ik ook nog woorden van dank voor het personeel van Stad en OCMW Lier, SOLag, Politie en brandweer. Die toespraak vind je hier terug.

 

Toespraak Nieuwjaarsbijeenkomst 07/01/2018

Om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten hield het stadsbestuur haar jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst op de Grote Markt. Ik hield er mijn traditionele toespraak en wens alle Lierenaars en Hooiktenaars een welvarend 2018!

 

Erepoorter Dries Van Noten 21/11/2017

Deze dinsdag had ik de eer om Dries Van Noten te laueren met het erepoorterschap van de stad Lier. Lees alles over het erepoorterschap en Dries in mijn toespraak!

 

Inburgeringsceremonie nieuwkomers 15/11/2017

Voorbije donderdag kon ik weer fier een grote groep inburgeraars feliciteren voor het afronden van het inburgeringstraject. Centraal daarin staat de kennis van de Nederlandse taal. Ongeacht waar je vandaan komt: zonder communicatie kunnen we niet samen leven!

Voor meer info over wat de stad allemaal doet tvv inburgering kan je mijn toespraak doornemen.

 

Opening gebouwen MCC/DGZ 24/10/2017

Het Melk Controle Centrum Vlaanderen (MCC) en de Dieren Gezondheids Zorg Vlaanderen (DGZ) zijn grotendeels onbekende, doch uitermate belangrijke organisaties met betrekking tot de volksgezondheid. Met de renovatie en herinrichting van het gebouw zijn zij klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven in de ondersteuning van Vlaamse veehouders!

Hier vind je mijn volledige toespraak.

 

90 jaar Symfonieorkest De Lier 22/10/2017

Voorbije zondag had ik de eer om het 90-jarig bestaan van het Symfonieorkest "De Lier" mee te vieren. Dit Lierse orkest heeft een stevige reputatie in Lier en omstreken en trad ook meermaals in het buitenland op. Lees mijn toespraak hier!

 

Inhuldiging Pallieterbeeldje 20/10/2017

Na de mysterieuze verdwijning van het Pallieterbeeldje en een lange zoektocht is dit beeldhouwwerk van Pierre Van Eester terug in handen van de Stad. Vrijdag werd het officiëel opnieuw ingehuldigd in een tuin van het Begijnhof, onder het wakende oog van Pierre zelf.

Lees meer in mijn toespraak.

 

Opening tentoonstelling Koninklijke Lierse Fotoclub

Het fotosalon van de K. Lierse Fotoclub is voor mij steeds de start van een aparte periode van het jaar: De Sint-Gummarusperiode, de nakende foor, de herfst, Sinterklaas, het einde van de zomer, de eindejaarsfeesten van kerstmis en Nieuwjaar. De fotoclub richt zich voornamelijk op  straat-, natuur- en landschapsfotografie en de afwerking is steeds beperkt tot lichte aanpassingen zodat de beelden niet te zwaar gemanipuleerd worden en hun originaliteit behouden. Hartelijke felicitaties met de weer erg geslaagde kunstwerken!

Mijn volledige toespraak lees je hier.

 

Toespraak Senioren 12/10/2017

Op deze donderdag mocht ik de senioren (70+) uit onze stad ontvangen en toespreken. De stad Lier laat hen niet in de steek: zij zullen nog lang en tevreden in Lier kunnen blijven wonen en genieten!

Mijn toespraak vind je hier terug.

 

Resultaten flitsmarathon 11/10/2017

Politie Lier deelt de resultaten en het moet gezegd: het is niet waarop we gehoopt hadden. 258 op 4376 chauffeurs waren in overtreding, ondanks de uitgebreide aankondigingen in de verschillende mediakanalen...

Onze politie sluit terecht af met "Snelheid blijft met onder invloed rijden 1 van de grootste oorzaken van ongevallen. Wij zullen dus blijven inzetten op het uitvoeren van controles." Ik onderschrijf deze boodschap uiteraard volledig!

Lees hier het volledig persbericht.

 

Resultaten anti-inbraakactie (10/10-11/10/2017)

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 oktober werd er een grote anti-inbraakactie gehouden in Lier en Koninghooikt. Er werden geen inbraken vastgesteld voor die nacht.

Wij blijven inzetten op een veilig en leefbaar Lier. Preventieve en ontradende acties zoals deze geven uitvoering aan die doelstelling!

Lees hier het volledig persbericht.

 

Inhuldiging sociaal woonblok "De Gendarmerie" 06/10/2017

In Lier hebben we ons geëngageerd om - in reactie op de oproep van het provinciebestuur - 243 extra sociale woningen te realiseren. Recent mocht ik daartoe Huize Nazaraeth plechtig openen, en nu ook de moderne site "De Gendarmerie". Deze oude kazerne van de vroegere Rijkswacht is dankzij intensieve samenwerking tussen verscheidene overheden omgebouwd tot een sociaal woonblok met 26 sociale woningen. Lees mijn toespraak voor de inhuldiging hier!

 

Zimmerprijzen 06/10/2017

Afgelopen vrijdag had ik weer het bijzondere genoegen om de Zimmerprijzen uit te reiken op initiatief van het Zimmertorencomité ten voordele van verdienstelijke studenten uit onze regio. Dit jaar zakte ik daarvoor af naar Heist-Op-Den-Berg en hield ik er volgende toespraak.

 

Toespraak nieuwe inwoners oktober 2017

Voorbije zondag mocht ik weer een heleboel nieuwe Lierenaars verwelkomen in onze stad! Mijn toespraak vind je hier terug.

 

Weekend van de Klant in Lier (30/09-01/10/2017)

Het was een erg druk weekend voor het centrum van Lier met de allereerste organisatie van het Weekend van de Klant, in samenwerking met UNIZO en COMEOS. Druk, en dus geslaagd! Lees er alles over in mijn toespraak.

 

Toespraak Huize Nazareth (29/09/2017)

Voor de opening van het nieuwe Woonzorgcentrum Huize Nazareth gaf ik een toespraak over de geschiedenis van de site en de actuele situatie omtrent ouderenopvang in Lier. Je vindt deze hier terug.

 

Toespraak opening tentoonstelling Fons Teijssen (29/09/2017)

Ik had de eer en het genoegen om de tentoonstelling van mijn goede vriend Fons Teijssen te openen. Je vindt mijn toespraak hier terug.

 

Toespraak 21 juli over de staatsstructuur

Op 21 juli hield ik een toespraak waarin ik beknopt mijn visie op onze staatsstructuur toelichtte. Je vindt deze hier terug.

 

Toespraak nieuwe bewoners 25 juni 2017

Op 25 juni 2017 mocht ik weer een grote groep nieuwe Lierenaars verwelkomen in onze stad. U vindt mijn volledige toespraak hier.

 

Resultaten WODCA actie (12/06/2017)

Afgelopen weekend hield de Lierse lokale politie alcoholcontroles in het kader van de nationale actie "weekend zonder alcohol achter het stuur". Van de 160 gecontroleerde chauffeurs reden er 7 onder invloed van alcohol en 4 onder invloed van drugs.

Wie geïntoxiceerd achter het stuur kruipt is niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor anderen! Deze resultaten tonen jammer genoeg aan dat ik hier als burgemeester samen met de politie op moet en zal blijven controleren.

 

Persbericht politie: http://www.lokalepolitie.be/5360/pers-en-media/948-persbericht-resultaten-wodca-actie-.html

 

Resultaten maandactie mei: snelheid

In de maand mei controleerde de politie op snelheid op verschillende plaatsen in Lier & Koningshooikt. Van de 9040 gecontroleerde voertuigen werden er 429 overtredingen vastgesteld. Overdreven snelheid blijft samen met rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van zware verkeersongevallen! Daarom zal de politie hierop blijven inzetten.

 

Wij blijven gaan voor een veilige stad!

 

Lees meer op de website van de politie http://www.lokalepolitie.be/5360/pers-en-media/947-persbericht-politie-lier--resultaten-maandthema-snelheid-.html.

 

Kom op tegen Kanker tombola 13/05/2017

Dit jaar droegen de Lierste marktkramers naar goede gewoonte weer hun steentje bij aan de jaarlijkse Kom op tegen Kanker actie. Ze organiseerden een tombola waarbij veel waardebons en andere prijzen werden geschonken, met als hoofdprijs maar liefst vijf fietsen! Zaterdag heb ik met schepen Herijgers de vijf fietsen mogen schenken aan de gelukkige winnaars.

 

Bedankt, ook aan de lotjeskopers, voor deze prachtige actie!

 

Ode aan het Liers Vlaaike

Naar aanleiding van het bezoek van de Orde van het Liers Vlaaike aan de deputatie van de provincie Antwerpen op 20 april, heeft Tom Mariën in de vorm van een gedicht een ode aan het Liers Vlaaike geschreven. Lees het hier!

 

Acties politie 22-23/04 en 25/04

Zoals eerder aangekondigd blijven we verder controles uitvoeren op drugs. Ook voerde de politie het voorbije weekend acties uit tegen overlast, inbraak en alcohol achter het stuur.

 

Samen met de politie wil ik zo verder werk blijven maken van een veilig en aangenaam Lier en Koningshooikt!

 

Lees meer op de website van de politie www.politielier.be.

 

Jaarverslag 2016 Politie Lier

Op 24 april 2017 stelde ik samen met de korpschef het politiejaarverslag 2016 voor. In het begeleidende persbericht vinden we de opvallendste statistieken en vaststellingen voor dit jaar:  de algemene criminaliteitscijfers, inbraken in woningen en gebouwen (en het belang van de buurtinformatienetwerken – of BIN - hierin), drugs, verkeersveiligheid en wijkwerking.

 

Lees er hier alles over of op de website van de politie www.politielier.be.

 

Toespraak Starterscafé van 23 maart 2017

Voor het starterscafé, georganiseerd door JCI, hield ik een toespraak over het starten van een onderneming in het algemeen en ook meer specifiek in Lier. Quote: "Ik denk dat ik mag zeggen dat Lier met deze initiatieven (Centrumbonnen, leegstandspremie) duidelijk gepast heeft geanticipeerd op de moeilijke situatie van de detailhandel met het nemen van maatregelen die wij als overheid kunnen nemen." De volledige toespraak vindt u hier.

 

Digitale aanbieding van openbare besluiten gemeenteraad en OCMW

Vanaf nu kan je de openbare besluiten van de gemeenteraad en de OCMW-raad raadplegen met een nieuwe gebruiksvriendelijke toepassing via de websites. Lier is de eerste stad in de provincie Antwerpen om met dit systeem te werken.

 

Met de investering in deze informaticatoepassing zetten we verder in op de digitalisering van de organisatie en de vermindering van papieren documentstromen. Opnieuw een grote stap vooruit voor onze stad die in het kader van digitalisering een toppositie blijft aanhouden!

 

Het volledige persbericht van stad en OCMW Lier vindt u hier.

 

Toespraak Cultuurprijs 2016

De burgemeester reikte op 14 maart 2017 de Cultuurprijs 2016 uit. Lier en cultuur: het was, is en zal een perfect geslaagd huwelijk blijven. Het bestuur zal de culturele sector blijven ondersteunen met alle beschikbare middelen, rekening houdende met onze mogelijkheden. De volledige toespraak vindt u hier.

 

Toespraak vrijwilligers stad en OCMW van 5 maart 2017

Burgemeester Frank Boogaerts hield een toespraak om de ongeveer 400 vrijwilligers van de stad en OCMW Lier te bedanken voor hun inzet. Ook het Fierlier initiatief werd nog eens in de verf gezet. Het volledige persbericht vindt u hier.

 

Investering in verhoogd fiets- en rijcomfort

De komende maanden zullen er op verscheidene plaatsen een aantal asfaltwegen vernieuwd worden in Lier en Koningshooikt. Zo wenst het stadsbestuur het fiets- en rijcomfort te verbeteren en tegelijk de geluidshinder te beperken.

 

Het volledige persbericht vindt u op http://www.lier.be/Homepage/stad_investeert_in_verhoogd_fiets_en_rijcomfort

 

 

Stad & OCMW Lier en GO! ondertekenen intentieovereenkomst voor bouw en gebruik sporthal Campus Arthur Vanderpoorten

Zonet ondertekende het stadsbestuur van Lier een intentieovereenkomst met het GO!, het officiële Vlaamse Gemeenschapsonderwijs, voor de bouw en financiering van een derde stedelijke sporthal van Lier. Het project zal plaatsvinden op de campus Arthur Vanderpoorten van het GO!, iets wat voor zowel de stad als voor de school daar een grote aanwinst is.

Vandaag ben ik  dan ook een gelukkig man. We beleven namelijk het begin van de bouw van de in het bestuursakkoord beloofde derde sporthal, iets waar onze talrijke Lierse sportclubs reeds lang nood aan hebben. De verandering werkt!

 

Onder: mijn volledige toespraak.

 

Dames en Heren,

 

Ons bestuursakkoord zegt over Sport o.m. het volgende:

“ Hoge Velden: de ontwikkeling van het RUP Hoge Velden wordt verder uitgevoerd “ “i.s.m. de geinteresseerde sportclubs. Er dienen duidelijke en sluitende financiële “afspraken te worden gemaakt tussen alle betrokken partijen.”

……

“De Stad bouwt zo snel mogelijk een derde stedelijke sporthal.”

 

De ontwikkeling van de Hoge Velden gaat verder: de noodzakelijke onteigeningen lopen maar zijn nog niet beëindigd. De engagementen van de Stad voor de aanleg van de toegangswegen, de parking en de nutsvoorzieningen, blijven onverminderd gelden.

De besprekingen tussen en met geinteresseerde sportclubs zijn echter nog niet rond, maar worden verder gezet.

Wat betreft de bouw van de beloofde derde stedelijke sporthal werd evenmin stil gezeten en  verschillende mogelijkheden werden onderzocht.

 

Het overleg tussen het GO! En de Stad startte in maart 2016 en leidde tot een overeenkomst die vandaag plechtig wordt ondertekend waarvan art 1 luidt : “ De Stad Lier en het GO ! willen een samenwerking aangaan voor de uitbreiding van de sportinfrastructuur op de campus Arthur Vanderpoorten en de uitbating van deze infrastructuur. “

Kort gezegd : de Stad Lier bouwt en financiert de sporthal op een perceel van het GO!   dat hiervoor een recht van opstal verleent aan de Stad.

 

In de te ondertekenen overeenkomst worden verder alle praktische afspraken duidelijk afgelijnd.

Vandaag ben ik, en met mij het college van burgemeester en schepenen, een heel gelukkig  man. Want vandaag beleven we de start van de komende realisatie van een derde stedelijke sporthal in Lier. Het betreft hier een noodzaak om de talrijke Lierse sportclubs onderdak te kunnen geven, die zeker ook meer dan tevreden zullen zijn . Tegelijkertijd verwezenlijken  wij hiermee opnieuw een belangrijk programmapunt van ons bestuursakkoord  en voldoen wij aan een reeds te lang aanslepende vraag van de Lierse sportwereld..  Wij plannen de eerste steen, of de eerste schop, in de zomer van  2018.

 

Frank Boogaerts, Burgemeester

 

24.2.2017

 

Eerste 100% made in Lier product is een heerlijke schapenkopburger

Sinds het grote succes van het schapenkoppenlogo, gelanceerd in 2011, is er een grote vraag naar het mogen gebruiken van de schapenkop in allerlei producten en evenementen in onze stad. Het eerste officiële 100% made in Lier product is nu ook een feit in de vorm van een schapenkopburger! Ik hoop op nog meer van deze mooie initiatieven van Lierse handelaars die de fierheid van de burgers op onze stad uitdrukken!

 

Wie zelf een leuk idee heeft, kan het 100% made in Lier-label voor hun product aanvragen bij communicatie@lier.be.

 

Reportage RTV: http://www.rtv.be/artikels/lierse-frituur-stelt-schapenkopburger-voor-a35626

 

Artikel GVA: http://www.gva.be/cnt/blcva_02745395/gehaktkoekje-krijgt-van-stad-als-eerste-het-label-100pct-made-in-lier

 

Vernieuwde website

Onze dienst externe communicatie komt fier naar buiten met een nieuw design voor de gemeentelijke website! Vanaf nu is dit stedelijk topkanaal voor informatie en dienstverlening optimaal afgestemd op computerscherm, tablet én smartphone.

 

Ga dus zeker eens kijken op www.lier.be!

 

Communicatieonderzoek

Een onderzoek naar de communicatiemethoden van de stad Lier leverde een goed rapport op voor het stadsbestuur en haar diensten. Onze inwoners blijken grote liefhebbers te zijn van klassieke communicatiekanalen zoals de onthaalbalie en het infoblad ‘Uit de Peperbus’. Ook onze digitale kanalen zoals de website en de facebookpagina worden positief beoordeeld door internetgebruikers.

 

Het onderzoek peilde ook naar welk imago inwoners van Lier en Koningshooikt de stad toekennen. Ik ben verheugd waar te nemen dat gezelligheid, veiligheid en gastvrijheid hoog gewaardeerd worden! De aantrekkelijkheid als winkelstad kan verbeterd worden, vinden de Lierenaars. Klopt! Vandaar onze vele initiatieven : de premie voor nieuwe winkels (al 17 toegekend = 17 nieuwe winkels!), de uitbreiding van parkeergelegenheid, het gratis half uur parkeren, de verhoging van het budget Economie, meer promotie voor toerisme, evenementen,…

 

Al bij al dus een informatief en deugddoend onderzoek!

 

Fietscontroles scholen Lier

 

Onze politie voerde naast de recente alcoholcontroles ook fietscontroles uit bij scholen en kwam tot de betreurenswaardige conclusie dat nog niet iedereen het belang van fietsverlichting inziet.

Zien én gezien worden: belangrijk ook voor fietsers! Goede verlichting is van levensbelang. Bij deze dan ook een oproep aan onze jeugd om zelf mee in te staan voor hun eigen veiligheid!

 

Het volledige persbericht van de Lierse politie vindt u hier: http://www.lokalepolitie.be/5360/pers-en-media/928-persbericht-politie-lier-resultaten-maandthema-januari-verlichting-fietsers.html

 

Restauratiewerken Begijnhof

 

Deze maand kunnen de restauratiewerken van acht begijnhofwoningen en het Oud Convent in de Symforosastraat van start gaan. "In de eerste fase zullen er nog niet veel werkzaamheden zichtbaar zijn doordat men zal starten met een archeologisch onderzoek. Na het archeologisch onderzoek, kunnen de effectieve restauratiewerken starten." (Persbericht Stad en OCMW Lier) Ons Begijnhof is niet voor niets UNESCO Werelderfgoed en daarom zetten wij ons in om dit historisch stukje Lier waardig te onderhouden!

 

Alcoholcontroles Lierse politie in de maand januari

 

In januari voerde de Lierse politie op verschillende plaatsen en tijdstippen alcoholcontroles uit.

Het is belangrijk dat we in deze risicoperiode voldoende blijven inzetten op zowel sensibilisering als stréngere controles. Uit de resultaten blijkt dat ondanks alle waarschuwingen er toch nog steeds personen zijn die dronken achter het stuur kruipen. Met de verhoogde controles hopen we deze enkelingen te ontmoedigen deze ernstige fout niet opnieuw in de toekomst te maken.

 

Als burgemeester zal ik dan ook in 2017 sterk blijven inzetten op een verkeersveilig Lier.

 

Het volledige persbericht van de Lierse politie vindt u hier: http://www.lokalepolitie.be/5360/pers-en-media/927-persbericht-politie-lier--resultaten-acties-januari-rijden-onder-invloed-.html

 

Toespraak nieuwjaarsreceptie afdeling Lier&Koningshooikt

 

Vrijdag 20 januari hebben we met de N-VA afdeling onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden.

We telden minstens 250 aanwezigen op onze bijeenkomst in het Hof van Aragon. Uiteraard kon een toespraak van onze kersverse afdelingsvoorzitter Piet De Zaeger en de burgemeester niet ontbreken. De toespraak van onze burgemeester lees je hier!

Gastspreker van dienst was dit jaar niemand minder dan Vlaams minister van mobiliteit, toerisme en dierenwelzijn Ben Weyts. De minister had echter enkele goede voornemens voor Lier op vlak van mobiliteit: De heraanleg van het kruispunt van de Ring met de Boomlaarstraat, de herinrichting van de Aarschotsesteenweg met veilige fietspaden, de realisatie van keerlussen op de Antwerpsesteenweg, het doortrekken van het fietspad van Broechem tot Lier-Centrum, het verbeteren van de verbinding tussen de Ring en de Mechelsesteenweg, het voorzien van een veilig fietspad langs de Kesselsesteenweg en het aanpassen van het kruispunt van de Ring met de Antwerpse- en de Aarschotsesteenweg. Hiervoor wordt 4 miljoen euro (!) voorzien. Uiteindelijk pleitte de minister ook nog voor meer (vracht)vervoer over de Vlaamse waterwegen, om zo in de toekomst onze drukke wegen te helpen ontlasten.

 

Toespraak Nieuwjaarsreceptie Gestelde Lichamen

 

Donderdag 19 januari was het de nieuwjaarsreceptie van de Gestelde Lichamen. Onze burgemeester hield zich eraan een toespraak te houden waarin hij het voorbije jaar en de geplande vooruitzichten voor 2017 bespreekt. lees de hele toespraak hier!

 

Toespraak nieuwjaarsreceptie stadspersoneel

 

Op vrijdag 13 januari klonken bijna 500 personeelsleden en ex-personeelsleden op de start van het nieuwe jaar op de nieuwjaarsreceptie voor het personeel van de stad, het OCMW, het autonoom gemeentebedrijf, de politie en de brandweer. Uiteraard kon een toespraak van onze burgemeester niet ontbreken. Je kan de volledige speech hier nalezen.

Lier in Beeld was ook hier aanwezig om beelden te maken. Bekijk hier het filmpje met enkele sfeerbeelden van de nieuwjaarsreceptie en de toespraken van onder andere onze burgemeester en schepen van dienstverlening Rik Pets.

 

Toespraak Nieuwjaarsreceptie stad Lier 2017

 

Op zondag 8 januari is de nieuwjaarsreceptie van de stad Lier naar jaarlijkse traditie weer doorgegaan op de Grote Markt. Alle aanwezigen werden getrakteerd op een hapje en een drankje.

Een toespraak van de burgemeester kon natuurlijk niet ontbreken. Benieuwd naar de nieuwjaarsvoornemens van onze burgemeester voor 2017? Lees het hier!

 

Kon u dit jaar niet aanwezig zijn op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Stad Lier? Geen probleem, Lier in beeld was alvast wel aanwezig. Zij filmden enkele sfeerbeelden én de volledige toespraak van de burgemeester. Bekijk het filmpje hier!

 

Verkiezingen 2018

 

De Gazet van Antwerpen heeft dit weekend bij dertig burgemeesters uit de Antwerpse regio gepeild naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ze stelden hen de volgende vragen:

1. Sinds wanneer draagt u de sjerp?

2. Wat is de taak van een burgemeester en wat is uw mooiste en slechtste ervaring?

3. Bent u kandidaat-burgemeester in 2018?

Onze burgemeester kon uiteraard niet ontbreken, lees zijn antwoorden hier!

 

Begroting 2017

 

Het schepencollege legt nu maandag 19/12 het budget 2017 en de aangepaste meerjarenplanning 2014-2019 ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. Ben je benieuwd hoe we er als bestuursploeg in geslaagd zijn te zorgen voor financieel evenwicht, verdere schuldafbouw én 2,1 miljoen extra investeringen? Lees dan hier de hele tekst.

Er is ook een begeleidende PowerPoint bij de tekst, klik hier.

 

Eerste resultaten BOB-wintercampagne

 

In het weekend van 9 t.e.m. 11 december heeft de lokale politie Lier op verschillende plaatsen (extra) gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer. Klik hier om de resultaten van het eerste deel van de BOB-wintercampagne te bekijken.

 

Rode Neuzendag

 

Ook de burgemeester nam deel aan Rode Neuzendag om op die manier aandacht te vragen voor de geestelijke gezondheidszorg voor jongeren.

 

 

Toespraak burgemeester 21 juli

 

Naar aanleiding van 21 juli hield de burgemeester volgende toespraak.

 

 

Toespraak burgemeester 11 juli 2016

 

Naar aanleiding van de Vlaamse nationale feestdag hield burgemeester Frank Boogaerts deze toespraak.

 

 

Toespraak opening Lentesalon Raymond De La Hayekring

 

Burgemeester Frank Boogaerts mocht gisteren het 50ste Lentesalon van de Lierse kunstkring Raymond De La Haye, die ook dit jaar weer doorgaat in het Vleeshuis, officieel openen. De burgemeester hield bij deze gelegenheid volgende speech.

 

 

Toespraak nieuwe inwoners

 

Onlangs mocht de stad Lier weer heel wat nieuwe inwoners verwelkomen. De burgemeester hield naar aanleiding hiervan deze toespraak.

 

 

Toespraak opening fotogroep Pallieter

 

Op vrijdag 27 mei werd het 50ste fotosalon van fotogroep Pallieter officeel geopend door de burgemeester, die bij deze gelegenheid volgende toespraak hield.

 

 

Toespraak 500 jaar Spuihuis

 

Burgemeester Frank Boogaerts heeft op vrijdag 20 mei tijdens de receptie voor het 500-jarig bestaan van het Spuihuis een toespraak gehouden. De Sociëteit van de Schaepshoofden startte de festiviteiten rond 500 jaar Spui met een academische zitting, waar onze burgemeester was gevraagd om te komen spreken. U kan de toespraak hier nalezen.

 

 

Zo bereikbaar is uw burgemeester

 

Hoe toegankelijk is de Vlaamse burgemeester nu echt en hoe dicht staat hij bij de burger? Het Nieuwsblad zocht het uit in de derde aflevering van onze Gemeentetest. De burgemeesters werden getest op hun reactiesnelheid op e-mails van hun bevolking. En die reactiesnelheid mag je in dit geval ook gerust letterlijk nemen.

 

De Vlaamse burgemeesters blijken vlot toegankelijk voor hun inwoners. Eind februari kregen alle 308 Vlaamse burgemeesters eenzelfde e-mail van onze krant, met de vraag van een inwoner om een afspraak te maken met zijn burgemeester, om een aanslepend probleem in de straat bespreken.

 

Dezelfde dag nog antwoordden 197 burgemeesters. 51 burgervaders gaven binnen de drie dagen een teken van leven, 22 tussen vier en zeven dagen en 21 na langer dan een week. Uiteindelijk stuurden maar 17 burgemeesters geen antwoord. “Dat bevestigt ons model van de toegankelijke burgemeester”, zegt politicoloog Herwig Reynaert (UGent). “Ons land heeft daar een sterke traditie in met burgemeesters die heel aanwezig zijn, op straat en op evenementen. Dat trekken ze nu door in de nieuwe communicatiekanalen.”

 

Onze burgemeester Frank Boogaerts reageerde al meteen binnen 1 uur en 8 minuten, waarmee hij koploper is. Onze burgemeester krijgt van Het Nieuwsblad dan ook een welverdiende 9 op 10!

 

Klik hier om te kijken hoe onze burgemeester het er van bracht tegenover de andere burgemeesters uit de regio.

 

Bron: Het nieuwsblad (29/4/20216)

 

 

Opening Pallietertunnel

 

Zondagmiddag 17 april werd de gloednieuwe Pallietertunnel officieel geopend. Burgemeester Frank Boogaerts hield hierbij deze toespraak.

 

 

 

Toespraak stille wake aanslagen Brussel

 

Op donderdag 24 maart organiseerde de stad Lier een stillle wake ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. De burgemeester hield hierbij volgende toespraak.

 

 

Opening nieuw stadsarchief

 

Burgemeester Frank Boogaerts mocht op 21 maart het nieuw stadsarchief officieel openen. Hij hield naar aanleiding daarvan deze toespraak.

 

 

 

Opening tentoonstelling "Het geval Van Beers. Meester of oplichter?"

 

De werken van schilder Jan Van Beers zijn voor even weer thuis. Vanaf 18 maart kan u ze  bewonderen in het Stedelijk Museum van Lier, de thuisstad van de kunstenaar. Net zoals bij de lopende tentoonstelling Bruegelland komen ook deze keer een aantal schilderijen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen dat dicht is voor restauratie.

 

Burgemeester Boogaerts opende de tentoonstelling officieel met deze speech.

 

 

Politie Lier pakt vermoedelijke drugdealers op

 

Donderdagnacht betrapte de lokale politie van Lier tijdens een controle een 21-jarige man uit Lier met een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. Betrokken persoon werd verhoord en er vond een huiszoeking plaats. Tijdens de huiszoeking vond de politie 78 gram cannabis, verkoopsattributen en verboden wapens terug.

 

Na verder onderzoek vond er vrijdag 4 maart een tweede huiszoeking plaats bij de vermoedelijke dealer van de 21- jarige man.  Tijdens deze huiszoeking bij een 23-jarige man uit Kessel nam de politie 106 gram cannabis in beslag, evenals cash geld, een aantal gsm’s en computers, verkoopsattributen,  een kleine hoeveelheid hasj, en de auto van de betrokkene.  Tegen beide personen werd ook nog een proces-verbaal voor sociale fraude opgesteld vermits ze onterecht een werkloosheidsuitkering ontvingen.

 

Beide personen werden voorgeleid bij de Onderzoeksrechter. Deze besliste om 21-jarige man uit Lier vrij te laten onder voorwaarden. De 23- jarige man uit Kessel werd verder aangehouden onder elektronisch toezicht.

 

 

Politie betrapt sluikstorters vlak na opruimactie

 

Op de Gasthuisvest heeft de lokale politie twee sluikstorters betrapt. Een dag eerder hield de politie nog een opruimactie in de wijk Herderin.

 

Het duo werd gisteren om 11 uur op heterdaad betrapt toen ze afval achterlieten aan ondergrondse afvalcontainers. "De twee werden geïdentificeerd en zullen zich mogen verwachten aan een GAS-boete van 350 euro", vertelt woordvoerster Magalie Derboven van de politie Lier. Opmerkelijk is dat de stad samen met de politie een dag eerder nog een grote opruimactie had gehouden in de wijk Herderin. "De acties kadert in een proefproject dat er kwam op initiatie van de wijkagent. Eerst werd de wijk opgeruimd, daarna zullen alle buurtbewoners een sensibiliserende brief krijgen met de vraag om hun wijk proper te houden." (HLN, TVDZM)

 

 

Toespraak nieuwjaarsreceptie koepel Liers cultuurbeleid

 

Naar aanleiding van bovenstaande nieuwjaarsreceptie hield burgemeester Frank Boogaerts deze toespraak.

 

Toespraak vrijwilligers stad en OCMW

 

Aan de vooravond van "de week van de vrijwilliger" wil de stad Lier alle vrijwilligers van stad & OCMW in de bloemetjes zetten. Onze burgemeester sprak dan ook dit dankwoord uit.

 

 

Provinciegouverneur Cathy Berx feliciteert Liers stadsbestuur

 

Het  stadsbestuur ontving een brief met felicitaties van de Antwerpse gouverneur voor de stevige sanering van de stadsfinanciën en het afbouwen van de schuld.

 

Provinciegouverneur Cathy Berx verwijst naar de beleidsnota van minister Homans die stelt dat duurzame financiële gezondheid van de lokale besturen voor de Vlaamse Regering een groot aandachtspunt is. Vervolgens merkt de gouverneur op dat Lier al vele jaren een enorme schuldenput met zich meesleept.

 

Hierover stelt zij dat zowel zijzelf als het Agentschap voor Binnenlands Bestuur wel degelijk inzien dat het stadsbestuur al diverse maatregelen heeft getroffen om dit structureel aan te pakken en feliciteert zij ons voor dit goede financieel beheer.

 

Tenslotte vraagt ze ons om ook de volgende jaren te blijven werk maken van deze schuldafbouw, zodat deze niet naar de volgende generatie wordt doorgeschoven.

 

Hiervan zijn wij ons zeer sterk bewust. Daarom kozen wij voor verandering en zullen wij deze politiek van goed financieel en zuinig beleid om in de toekomst te investeren, verder zetten.

 

De volledige brief vind je hier.

 

 

 

Nieuwjaarsreceptie Grote Markt

 

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt in Lier was ook dit jaar bijzonder geslaagd. De burgemeester hield bij deze gelegenheid volgende toespraak.

 

 

 

Lierse scriptieprijzen

 

Gisterenavond zijn opnieuw de Lierse scriptieprijzen uitgereikt, een organistatie van het Zimmertorencomité. Met deze wedstrijd kunnen Lierse studenten 2 prijzen winnen: de prijs “Schoon Lier” gaat naar een thesis over Lier zelf,  de prijs “Zimmer” bekroont Lierenaars die afstudeerden in een exacte wetenschap.De burgemeester heeft ook een toespraak gehouden die u hier kan nalezen.

 

 

Sint-Barbaraviering brandweer

 

Ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van Sint-Barbara, beschermheilige van de brandweer, sprak de burgemeester volgende woorden.

 

 

 

Kerstsfeer in Lier

 

Naar aanleiding van het onsteken van de nieuwe kerstverlichting in Lier hield burgemeester Frank Boogaerts deze speech.

 

 

Uitreiking Chinese violen

 

Burgemeester Frank Boogaerts heeft opnieuw de eer om namens de stad Lier twee violen van de hand van de Chinese meester-vioolbouwer Shao Changchun te mogen ontvangen. Deze worden geschonken aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans. Zo komt de SAMWD aan een totaal van acht violen van Changchun. Deze violen zijn dan ook voor de SAMWD en Lier zelf van onschatbare waarde. U leest de speech van de burgemeester hier.

 

 

Speech inburgering

 

Op 19 november heeft de burgemeester op het stadhuis alle nieuwe Lierenaars die hun inburgeringscursus hebben afgewerkt in de bloemetjes gezet. Ook alle betrokken organisaties die er mee voor zorgen dat inburgeren vlot verloopt werden bedankt. U kan zijn volledige speech hier nalezen. Speech inburgering

 

Op 19 november heeft de burgemeester op het stadhuis alle nieuwe Lierenaars die hun inburgeringscursus hebben afgewerkt in de bloemetjes gezet. Ook alle betrokken organisaties die er mee voor zorgen dat inburgeren vlot verloopt werden bedankt. U kan zijn volledige speech hier nalezen.

 

 

Opening fotosalon DIAFO

 

Onze burgemeester heeft op zaterdag 7 november het 37ste fotosalon van de Lierse fotovereniging officieel mogen openen. U vindt zijn toespraak hier terug.

 

 

Ontvangst en verwelkoming nieuwe inwoners

 

Op zondag 8 november ontving burgemeester Frank Boogaerts de nieuwe inwoners van de stad. U kan zijn toespraak hier nalezen.

 

 

Opening modelwoning Sion

 

In aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts werd aan het stadsontwikkelingsproject Sion een modelwoning geopend. Hij hield hierbij volgende toespraak.

 

 

Gummarusfeesten 4 oktober 2015 - bedanking burgemeester Frank Boogaerts

 

Onze burgemeester was uiterst fier op zijn stad en de Sint-Gummarus Ommegang, die de voorbije twee weekends tienduizenden kijklustigen naar Lier heeft gelokt.

 

U kan zijn bedankingswoord hier nalezen.

 

 

Toespraak 200 jaar Verenigd Koninkrijk der Nederlanden

 

Burgemeester Frank Boogaerts heeft zaterdag de herdenking bijgewoond van 200 jaar verenigd koninkrijk der Nederlanden georganiseerd door de Marnixring Lier - Land Van Reyen en Het Algemeen Nederlands Verbond, samen met steun van de stad Lier.

 

Ook de Consul-Generaal der Nederlanden was aanwezig. De burgemeester hield hier volgende toespraak.

volgende toespraak.

 

 

Uitreiking Zimmerprijzen

 

Op vrijdag 2 oktober werden de Zimmerprijzen uitgereikt aan het beste eindwerk van de Lierse middelbare scholen, alsook de scriptieprijs die zich richt op de beste masterthesis met betrekking tot Lier. De burgemeester hield bij deze gelegenheid volgende toespraak.

volgende toespraak.

 

 

Burgemeester bedankt

 

Bij het afsluiten van het geslaagde eerste weekend van de Lierse Ommegang sprak burgemeester Frank Boogaerts volgend dankwoord uit.

 

 

Lierse Ommegang

 

Naar aanleiding van de Lierse Ommegang hield burgemeester Frank Boogaerts deze toespraak.

 

 

Stad Lier aanvaardt Sint-Gummarus als patroonheilige

 

Naar aanleiding van de aanvaarding door de stad Lier van Sint-Gummarus als patroonheilige gaf de burgemeester volgende speech.

 

 

Opening Gummarusfeesten

 

De Gummarusfeesten in Lier werden door de burgemeester geopend met deze toespraak.

 

 

Vernieuwde C&A Lier

 

Naar aanleiding van de aankondiging van de vernieuwing van de C&A in Lier hield de burgemeester volgende toespraak.

 

 

11 juli-viering in Lier

 

Naar aanleiding van de viering van de Vlaamse feestdag in Lier hield de burgemeester deze toespraak.

 deze toespraak.

 

Opening Cultureel Jeugdhostel Bed Muzet

 

Op 30 juni opende in Lier het eerste culturele jeugdhostel in Vlaanderen, Bed Muzet. Burgmeester Frank Boogaerts hield bij deze gelegenheid volgende toespraak.

 

 

Ronde van Frankrijk in Lier

 

Naar aanleiding van de doortocht van de Ronde van Frankrijk in Lier hield de Burgemeester deze speech.

deze speech.

 

 

 

 

Ontvangst nieuwe inwoners

 

Naar goede gewoonte werden de nieuwe inwoners van Lier en Koningshooikt door het stadsbestuur verwelkomd en getrakteerd op een ontbijt en receptie. Burgemeester Frank Boogaerts hield bij deze gelegenheid volgende toespraak.

 

 

Ontvangst Gilde van de Lierse Pijnders op het stadhuis

 

Op 30 mei werd de Gilde van de Lierse Pijnders op het stadhuis ontvangen. De burgemeester sprak hierbij volgende woorden.

 

 

Opening tentoonstelling Robert Delahayekring

 

Op 27 mei opende burgemeester Frank Boogaerts het 49ste lentesalon van de Robert Delahayekring. Tegelijk werd ook de 50ste verjaardag van deze kring gevierd. Hij hield hierbij deze toespraak.

 

 

Auteur Kris Van Steenberge en Lierse Keersters winnen Cultuurprijs

 

De Cultuurprijs 2014 van de stad Lier gaat naar auteur Kris Van Steenberge, die in 2013 debuteerde met het boek "Woesten". De Lierse Keersters ontvingen de Lifetime Achievement Cultuurprijs. Naar aanleiding hiervan hield burgemeester Frank Boogaerts deze toespraak.

 

 

25 jaar Felix Timmersmanskring

 

Op 22 maart vierde de Felix Timmermanskring haar 25-jarig bestaan. De Burgemeester sprak naar aanleiding hiervan volgende woorden.

 

Opening Lentetentoonstelling Vrienden van de Academie

 

Op 20 maart opende Burgemeester Frank Boogaerts de Lentetentoonstelling van de Vrienden van de Academie, waar hij deze toespraak hield.

 

Chantage in het schepencollege

 

Op 17 maart stelde auteur Ludo Geluykens in het Stadhuis van Lier zijn nieuwe politiethriller 'Chantage in het schepencollege' voor. Liers Burgemeester Frank Boogaerts hield naar aanleiding hiervan volgende toespraak.

 

Week van de vrijwilliger

 

Naar aanleiding van de Week van de vrijwilliger werden ook de vrijwilligers uit Lier en Koningshooikt in de bloemetjes gezet. Burgemeester Frank Boogaerts hield er deze toespraak.

 

Resultaten drugsactie en snelheidscontroles Politie Lier

 

In uitvoering van de prioriteitennota van de lokale politie en op uitdrukkelijk verzoek van de Burgemeester gaan deze acties onverminderd voort. De resultaten vindt u hier.

 

Herdenkingsplechtigheid slachtoffers V1-bommen Lier

 

Op maandag 9 februari vond een herdenkingsplechtigheid plaats voor de slachtoffers van de V1-bommen die op Lier terechtkwamen. De burgemeester hield bij deze gelegenheid volgende toespraak.

 

1ste Steenlegging Sion

 

Op 3 februari werd in aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts de eerste steen gelegd van het nieuwe woon- en stadsontwikkelingsproject Sion. Zijn toespraak vindt u hier.

 

Overlijden Frans Lachi

 

Naar aanleiding van het overlijden van Frans Lachi (oud OCMW- en gemeenteraadslid, stichtend lid VU Lier) sprak de burgemeester op diens begrafenis volgende woorden.

 

Nieuwjaarsreceptie N-VA

 

Op vrijdag 23 januari hield N-VA Lier haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met als gastspreekster Liesbeth Homans. De toespraak van burgemeester Frank Boogaerts kan u hier nalezen.

 

Onthulling SAVE-bord

 

Naar aanleiding van de herdenking van het ongeval van Sara onthulde de burgemeester een SAVE-bord. Hij hield hierbij volgende toespraak.

 

Nieuwjaarsreceptie VIP's

 

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de VIP's kon je luisteren naar volgende toespraak van burgemeester Frank Boogaerts.

 

Nieuwjaarsfuif personeel

 

Vrijdag 9 januari vond de nieuwjaarsfuif voor het personeel plaats. De toespraak van de burgemeester kan u hier nalezen. Wegens ziekte kon de burgemeester deze niet zelf uitspreken. Ze werd gebracht door schepen Rik Pets.

 

Nieuwjaarsreceptie Grote Markt

 

Naar aanleiding van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt op 4 januari hield burgemeester Frank Boogaerts deze toespraak.

 

Genootschap voor Geschiedenis : voorstelling van de "Gedenkwaardige memorie van Lier", de oudste stadsbeschrijving van Lier door Richalt Van Grasen.

 

Bij de voorstelling van bovenstaande uitgave hield burgemeester Frank Boogaerts volgende toespraak.

 

 

Viering Sint-Barbara brandweer Lier en Ranst

 

Naar aanleiding van de laatste Sint-Barbara-viering van de brandweerkorpsen van Lier en Ranst hield burgemeester Frank Boogaerts deze toespraak

 

Uitreiking Lierse scriptieprijzen

 

De opnieuw in het leven geroepen Lierse scriptieprijzen werden uitgereikt op donderdag 27 november. Hier vindt u de toespraak van burgemeester Frank Boogaerts.

 

Huldiging van auteur Kris Van Steenberge, winnaar Bronzen Uil 2014

 

Op dinsdag 25 november werd de winnaar van de Bronzen Uil 2014, Kris Van Steenberge, gehuldigd door het college van burgemeester en schepenen. De toespraak van de burgemeester vindt u hier.

 

Burgmeester reikt 56 inburgeringsattesten uit

 

Op 20 november ontvingen 56 nieuwe Lierenaars een inburgeringsattest uit handen van burgemeester Frank Boogaerts nadat ze met succes een cursus Nederlands en maatschappelijke oriëntatie volgden. De toespraak van de burgemeester kan u hier nalezen.

 

Toespraak 11 november

 

Ook in Lier werd even stilgestaan bij het einde van WOI. De toespraak van de burgemeester vindt u hier.

 

Officiële opening tentoonstelling "100 jaar oorlog : 100 verhalen en objecten"

 

De tentoonstelling "100 jaar oorlog : 100 verhalen en objecten" werd op 24 oktober geopend door burgemeester Frank Boogaerts. U vindt zijn toespraak hier terug.

 

Verwelkoming nieuwe inwoners

 

Op 20 oktober ontving het College van Burgemeester en Schepenen de nieuwe inwoners van de stad Lier. De toespraak van de burgemeester kan u hier nalezen.

 

 

Overhandiging kwaliteitslabel "Qualified European Photographer" aan Patrick Verbessem

 

Op 16 oktober werd fotograaf Patrick Verbessem gehuldigd door de stad Lier voor het verwerven van het kwaliteitslabel "Qualified European Photographer". De toespraak van de burgemeester kan u hier terugvinden.

 

Uitreiking Zimmerprijzen

 

Tijdens de academische zitting van 10 oktober werden voor de achtste maal de Zimmerprijzen uitgereikt. Hier vindt u de toespraak van de burgemeester.

 

Toespraak viering senioren

 

Op 9 oktober vierde de stad Lier haar 70-, 80- en 90-jarigen. De toespraak van de burgemeester kan u hier nalezen.

 

Toespraak aftrap herdenkingsprogramma WOI

 

Op vrijdag 26 september ging het herdenkingsprogramma in het kader van WOI van start. De toespraak van de burgemeester vindt u hier.

 

Toespraak naar aanleiding van 120 jaar Schoolbond Lier

 

De toespraak van de burgemeester naar aanleiding van het 120-jarig bestaan van de Schoolbond Lier vindt u hier.

 

11- juli toespraak door Walter Thiebaut, ex-voorzitter Vlamingen in de wereld.

 

 

Op het feest van de Vlaamse gemeenschap hield ook Walter Thiebaut, die van 2004 tot 2012 voorzitter was van Vlamingen in de wereld, een speech over de uitgeweken Vlamingen en hun rol in het buitenlands beleid van Vlaanderen. Lees de volledige toespraak hier.

hier.

 

 

11-juli toespraak 2014.

 

 

Op het feest van de Vlaamse gemeenschap heeft de burgemeester naar jaarlijkse gewoonte een speech gehouden. Lees zijn volledige toespraak hier !

hier !

 

Toespraak bij blijde intrede reuzin juffrouw Agnes.

 

 

De burgemeester heeft een toespraak gegeven bij de blijde intrede van de reuzin juffrouw Agnes. Zij is een eerbetoon aan het laatste begijntje van het Lierse Begijnhof. Lees de volledige toespraak hier.

 

Toespraak ontvangst nieuwe inwoners.

 

 

De burgemeester heette onze nieuwe inwoners welkom met de volgende woorden.

 

Toespraak opening lentesalon 'Raymond de la Haye-kring.'

 

 

Woensdag 28 mei 2014 opende de burgemeester het 48e lentesalon van de kunstkring Raymond de la Haye. Lees de volledige toespraak hier.