In beeld

Op 5 december 2018 stelden wij de nieuwe bestuursploeg voor die onze stad in goede banen zal leiden de volgende 6 jaar. N-VA en OVLD kregen op 14 oktober een schitterend rapport voor het gevoerde beleid tijdens de voorbije 6 jaar en gaven deze partijen de opdracht om dat verder te zetten. Ik had de eer de bestuursploeg en Lier de afgelopen 6 jaar te mogen leiden en zal met veel enthousiasme, goesting en verantwoordelijkheidszin dat ook nog kunnen doen de komende 3 Jaar. Ten bate van de Lierenaars en Hooiktenaars en ons Schoon Lier.


Op donderdag 11 mei 2017 ben ik samen met schepenen Rik Pets en Rik Verwaest 'onze Julia Van Hool' gaan vieren met haar 108ste verjaardag ! Hiermee is ze niet alleen de oudste inwoonster van Lier, maar zelfs van heel de provincie Antwerpen! Zij is nu ook de 6de oudste inwoonster in Vlaanderen, en nog altijd in blakende gezondheid.


Proficiat Julia en doe er nog enkele bij!Op vrijdag 20 januari 2017 was het de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van onze N-VA afdeling. Gastspreker van dienst was dit jaar niemand minder dan Vlaams minister van mobiliteit, toerisme en dierenwelzijn Ben Weyts.


Van links naar rechts:


Toon Vaessens (ondervoorzitter), Rik Verwaest (schepen van jeugd, toerisme & evenementen), Frank Boogaerts (burgemeester), Bert Wollants (schepen van openbare ruimte & mobiliteit), Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, Anja De Wit (schepen van Financiën), Rik Pets (schepen van dienstverlening), Piet De Zaeger (voorzitter) en Lucien Herijgers (schepen van Lokale Economie & milieu)
In december heeft onze stad mee voor een primeur gezorgd door deel te nemen aan de allereerste “groepsaankoop” op de financiële markten. Voor het eerst in de geschiedenis zijn Vlaamse steden en gemeenten samen naar de kapitaalmarkt getrokken voor de uitgifte van een obligatie.


De acht steden en gemeenten haalden, met de steun van ING, in totaal 43,5 miljoen EUR op, waarvan het aandeel van de stad Lier 10 miljoen EUR bedraagt. De gebundelde obligatie werd uitgegeven met een looptijd van tien jaar aan het voor de gemeenten aantrekkelijke financieringsniveau van 3,299%.


De deelnemende gemeenten zijn Aalst, Beringen, Boom, Bree, Brugge, Lier, Wachtebeke en Zaventem.


Vandaag heeft de burgemeester ter gelegenheid van deze gebundelde obligatie-uitgifte de markt geopend van de beurs van Brussel.